RÓLAM

...

Dancs Éva vagyok, edző.

Az edző-generáció azon tagja, akinek fontos, hogy vendégei minőségi szolgáltatást kapjanak, minőségi edzést végezzenek. Almásy Csilla indított el egy olyan egészségi edzői vonalon, amely számomra filozófia lett: a preventív jellegű egészségfejlesztés és a funkcionális szemléletű edzésvezetés. A mai sporttudomány képes arra, hogy mindenki számára megtalálja a szeretett és hatékony mozgásformát. Rengeteg eszköz, millió féle edzésforma kínálja magát, hogy a mozgás az átlagember számára ugyanolyan fontos legyen, mint étkezni, aludni, lélegezni… Furcsán hangzik, ugye?! Bizonyosan azért, mert Te még nem tudod, hogy számodra melyik az a mozgásforma, ami egyszer csak nemhogy örömöt okoz, de a napod alapvető részévé válik.

„Az egyetlen ok, amiért agyunk van, a mozgás. Ez az első pillanatban annyira banálisnak tűnik, hogy az ember felháborodásában a legszívesebben felsikítanak. De talán csak a téves dolgokat tartjuk banálisnak. A mozgás a legrendkívülibb dolog, amit élőlények létrehoztak. Ez az egyetlen oka annak, hogy izmaink vannak, az egyetlen ok, amiért idegek vezetnek az izmainkhoz, és vélhetően az egyetlen ok, amiért agyunk van. Minden változás, ami az emberiség története során végbement, csak azért volt lehetséges, mert mozgásra vagyunk képesek.” (Giulia Enders)

Nem tudjuk, hogy mekkora érték van a kezünkben a szabad mozgással mindaddig, amíg meg nem tapasztaljuk az ellenkezőjét. Derékfájdalom, térdproblémák, vállízületi fájdalmak… mennyi kellemetlen órát tudnak okozni, és hogy elveszik a szabad mozgás örömét. Testünk egy tökéletesen kitalált és megtervezett gépezet, amit viszont karban kell tartani. Ha mérlegre tesszük, hogy mennyi mindent ad nekünk, nem olyan nagy ár napi 1 óra gondoskodás. Legtöbben úgy tekintenek az edzésre, mint luxusprogramra. Nem, nem az. Nem a szép testért kell mozognunk. Különben is, ki dönti el, hogy mi a szép?! Azért kell testmozgást végeznünk rendszeresen, hogy a mindennapjainkat önfeledten, egészségesen élhessük, ameddig csak tudjuk. Ne legyen akadálya a kirándulásoknak egy fájó térd vagy derék, ne fájdalommal kelljen hazacipelni a bevásárlószatyrot, ne legyünk másokra utalva egy nagytakarításnál, ne kelljen 30-40 éves korunkban kés alá feküdnünk, mert kiszakadt valamelyik sérvünk… és sorolhatnám.

Szeretném átadni a mozgás szeretetét, az edzés és az edzett test örömét másoknak. Ha úgy érzed, hogy eljött az idő, szeretnél Te is egy hálás és erős testet, amely igazi szabadságot ad, keress meg az elérhetőségeken!

Szeretettel várlak csoportos óráimon, vagy egy személyre szabott egyéni edzésen!
Az első lépés a nehéz, de minden AZZAL az első lépéssel kezdődik!